فهرست مطالب
اگر کلمه پادکست را شنیده اید حتما برای شما این سوال به وجود می آید که پادکست چیست؟ ساختن پادکست چگونه است؟ پادکست چه کاربردی دارد؟ و بسیاری سوالات دیگر. تولید پادکست اخیرا در میان مردم رواج پیدا کرده است و در اکثر شهرها از آن استفاده می شود. تولید پادکست در اصفهان نیز روند افزایشی داشته و اکثر شرکت ها و موسسات این شهر برای اطلاع رسانی های خود از پادکست استفاده می نمایند.
پادکست چیست و تولید پادکست چه کاربردی دارد؟
پادکست ها فایلهای صوتی می باشند که به صورت مجموعهای چندتایی (چند قسمتی) توسط افراد ضبط میشوند و در شبکههای اجتماعی، وبسایت ها و یا به صورت سیدیهای آموزشی در اختیار مخاطبان قرار می گیرند.
فرض کنید میخواهید اطلاعاتی را در اختیار مخاطبانتان بگذارید. یک راه مناسب ضبط و انتشار پادکست می باشد. ساخت پادکست هم سادهتر از ساخت ویدئو می باشد و هم به مراتب جذابتر از مطالعهی یک مقاله است. شما میتوانید آموزشها، نقدها و مطالب خودتان را به قسمتهای مختلف تقسیم نموده و آنها را در قالب چند فایل صوتی، با فاصلهی زمانی مشخص منتشر نمایید.

تولید پادکست چگونه است؟ (گام های ساخت پادکست)
درست است که تولید پادکست مراحل مختلفی دارد ولی به طور کلی کار بسیار سادهای است. در زیر مراحل تولید پادکست را با هم مرور می کنیم.
گام اول:
پیش از هر چیز اول موضوع پادکست را مشخص نمایید. چرا که باید بدانید میخواهید در مورد چه چیزی صحبت کنید.
گام دوم:
آماده کردن تجهیزات لازم که عبارتند از:
۱- ابزار مناسب برای ضبط
میکروفون ضبط پادکست یا میکروفون تلفن همراه و حتی کامپیتر شخصی خودتان (اگر مجهز به میکروفون می باشند) را فعال کنید و پادکست خودتان را ضبط نمایید. برای ضبط صدا با کیفیت بالاتر، میتوانید یک میکروفون نه چندان گرانقیمت یقهای بخرید که به هیچ وجه ضروری نیست. برخی افراد نیز از دستگاههای ضبط صدا تحت عنوان Voice Recorder استفاده میکنند که البته قیمت آن ها بیشتر می باشد. توجه داشته باشید که اگر از تلفن همراه برای ضبط پادکست استفاده مینمایید باید بدانید که چگونه فایل صوتی ضبط شده را برای ویرایش کامپیوتر انتقال دهید.
۲- نصب نرم افزار ویرایش صدا
امروزه علاوه بر کامپیوتر به راحتی میتوانید با استفاده از تلفن همراهتان به ویرایش صدا بپردازید. نرم افزارهای زیادی برای ویرایش وجود دارند که می توانید با جستجو در اینترنت آن ها را پیدا کرده و استفاده نمایید. نرمافزارهای مناسب و ساده برای کامپیوتر برای کاربران سیستم عامل ویندوز WaveCut Audio Editor و Audacity می باشند. کاربران مکینتاش نیز می توانند از نرم افزار Audacity استفاده کنند.
گام سوم:
سرفصلهای پادکست خود را مشخص کنید. باید بدانید چه چیزی قرار است بگوئید. جملات و حرفهایی که میخواهید بگوئید را دقیقا تنظیم نمایید.
گام چهارم:
اجراهای آزمایشی داشته باشید چرا که وقتی پادکست را تولید می کنید ممکن است با مشکلات روبرو شوید. بنابراین اجرای آزمایشی کمک می کند تا با مشکلات گوناگون، پیش از ضبط و ویرایش فایل اصلی بر خورد کنید و آن ها را برطرف نمایید.
گام پنجم:
عوامل مزاحم را از میان بردارید. یک اتاق یا فضای مناسب بیابید، تلفن همراه خود را از دسترس خارج نموده و مواظب زنگ خوردن آن در اواسط ضبط پادکست باشید. صداهای محیط را از بین ببرید و سعی نمایید که به هیچ عنوان صدای اضافی ایجاد نشود.
گام ششم:
متنی که آماده کرده اید را از روی کاغذ نخوانید. سعی کنید استرس نداشته باشید و راحت صحبت کنید این کار شما را از مصنوعی و غیر دوستداشتنی بودن نجات می دهد.
گام هفتم:
پس از ضبط پادکست و مسائلی که با آن دست و پنجه نرم کردید حال نوبت به ویرایش می رسد. فایل صوتی خودتان را به نرمافزار منتقل کنید. میتوانید یک موسیقی روی آن قرار دهید. موسیقی های بی کلام معمولا بهتر هستند. مرتبا از فایلهای خود بک آپ بگیرید و آن ها را ذخیره نمایید تا خدایی نکرده پادکست شما بر اثر یک اتفاق پاک نشود و زحماتتان به هدر نرود.
گام هشتم، آخرین گام:
فایل خروجی نهایی را با بهترین فرمت (یا همان پسوند) ذخیره کنید و به اشتراک بگذارید. بهترین فرمت پادکستها MP3 می باشد.
تماس با کارشناسان دیجیتال مارکتینگ یلدا
دیجیتال مارکتینگ یلدا همراه همیشگی شماست تا کسب و کار خود را رونق دهید و تا رسیدن به رویاهایتان آسوده خاطر گام بردارید رسالت ما افزایش سود و ارتقای اعتبار شما است بنابراین قبل از هر اقدامی ابتدا با کارشناسان ما به صورت رایگان مشاوره کنید.