فهرست مطالب
ابزارهای سئوی متعددی وجود دارند که هر یک کاربردهای مخصوص به خود را دارند. ولی آنچه که مهم است این است که آنالیز سئو سایت معمولا با ابزارهای ویژه انجام میشود. در این مقاله سعی داریم شما را با مهمترین ابزارهای سئو در سال ۲۰۱۹ آشنا کنیم :
-
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

مهمترین ابزارهای امتیازدهی به سایتها و رتبهبندی آنها در نتایج جستجوی گوگل و رباتهای جستجوگر آن هستند. گوگل استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس را برای سهولت کاربران، رایگان کرده است. سئوکاران یا مدیران سایتها میتوانند با ورود به سایت Google Analytics و از قسمت Page analytics، گزارشهای هر یک از صفحات سایت خود را بدست بیاورند. این گزارشها باعث می شوند که مدیر سایت بفهمد نرخ کلیک و بازدید از کدام صفحات بیشتر می باشد، لینکهای خراب در چه صفحاتی هستند و …
یک امکان خوبی که استفاده از گوگل آنالیتیکس به شما می دهد این است که میتوانید اطلاع پیدا کنید که بازدیدکنندگان سایت شما از چه شهر و یا کشورهایی هستند؟ این موضوع برای بازاریابی اهمیت زیادی دارد. این پرسش میتواند در تغییر تکنیک های بازاریابی نیز موثر باشد و شما تغییرات لازم را بر روی سایت خود اعمال کنید. گوگل آنالیتیکس امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید گزارشهای کاملی را همراه با جزئیات دلخواه دریافت نمایید.
-
وبمستر تولز (Google Webmaster Tools)

وبمستر تولز یا همان کنسول جستجوی گوگل مانند گوگل آنالیتیکس از ابزارهای رایگان شرکت گوگل می باشد که در تحلیل سئو سایت اعتبار زیادی دارد. برای اینکه بتوانید از این سرویس استفاده نمایید کافیست یک حساب Gmail داشته باشید تا سایت خود را از لحاظ امنیتی، آمار بازدید، کراول شدن توسط گوگل و… بررسی کنید. کنسول جستجوی گوگل ابزار پرقدرتی در زمینه سئو می باشد و برنامهنویسان، مدیران سایت، سئوکارها آن را بکار می برند.
- ابزار Google PageSpeed Insights

سرعت صفحه یکی از معیارهای بسیار مهم در افزایش رتبه سایت و بازدید آن است. این ابزار یکی دیگر از محصولات شرکت گوگل می باشد که کند بودن سایت شما و خطرات ناشی از آن را گوشزد مینماید. سایت شما برای دستیابی به صدر نتایج جستجوی گوگل، باید استانداردهای گوگل را تامین کند. طبق آمار کاربران بیش از ۵ ثانیه برای لود صفحات صبر نمیکنند. اگر به دنبال جذب مشتری هستید و میخواهید مشتریان وفاداری داشته باشید، این ابزار می تواند به شما کمک کند. این ابزار دقیقترین اندازهگیری را از سرعت لود سایت در اختیار شما قرار میدهد. با استفاده از این ابزار، در واقع از مشاوره گوگل برای بالا بردن سرعت سایت خود نیز بهرهمند میشوید. به عنوان مثال کم کردن حجم تصاویر، راه حلی است که با صرف هزینه کم، معمولا به صاحبان سایت پیشنهاد میشود. در طراحی سایت باید به این نکته توجه شود که ۵۰ درصد از ترافیک سایت، مربوط به تلفن های همراه است و حجم سایت میبایست برای لود شدن در گوشیهای تلفن همراه، به حد کافی کاهش یابد. افزونه Google PageSpeed Insights در سایتهای وردپرس هم موجود می باشد و به سادگی سرعت سایتهای طراحی شده در وردپرس را بالا می برد. گاهی باید برای افزایش سرعت سایت، محتوای تحت کنترل را cache نمایید. مقدار محتوا و فایلهایی را که از دامنهها لود میشوند، کاهش دهید و درخواستهای بلاک شده را نیز کاهش دهید. با بکار گیری این ابزار، میتوانید ضمن دریافتن نقایص، راهکارهای مفید را نیز بیابید.
-
سایت Ahrefs

ابزار Ahrefs.com در میان سئوکاران و متخصصان سئو، جزو بهترین ابزارهای آنالیز بک لینک است. تحلیل محتوای Ahrefs به شما کمک میکند تا محتواهای مرتبط با موضوع و کلمات کلیدی مربوطه را بیابید. لینک سازی یکی از مهمترین مباحث سئو می باشد. با استفاده از سایت Ahrefs میتوانید لینکهای سایت خود را بررسی کنید، لینکهای خراب را شناسایی کنید.اگر لینک شما در سایتهایی قرار دارد که اعتبار لازم را ندارند و به رتبه سئو شما ضرر میزنند، میتوانید با Ahrefs آنها را شناسایی نمایید. برای دسترسی به تمام امکانات این سایت باید اکانت آن را بخرید تا اطلاعات کاملتری در مورد سایت خود یا تحلیل سایت رقبایتان بدست بیاورید.
-
ابزار Pinchbox

یکی از ابزارهای مهم سئوکاران پینج باکس است که در ساخت لینک از آن استفاده میشود. تنها باید کلمه کلیدی مورد نظر خود را مشخص نمایید تا بتوانید از Pinchboxاستفاده کنید. پس از آن فهرستی از سایتهایی که با کلمه کلیدی مد نظر شما مرتبط هستند، به شما پیشنهاد می شوند. این ابزار به بازاریابان امکان ویژهای می دهد و آن ارسال ایمیل برای کمپینهای ایمیلی (Email Marketing) می باشد. Pinchbox را می توانید تا ۱۵ روز رایگان استفاده کنید ولی برای استفاده دائمی، باید هزینه پرداخت کنید.
-
ابزار SEMrush

با استفاده از این ابزار می توانید گزارش کاملی از سئو سایتتان را در اختیار داشته باشید. یکی از بزرگترین امتیازات بکارگیری ابزارهای تحلیل سئو، «شناسایی مشکلات سایت» و برنامهریزی برای رفع آنها می باشد. ابزار SEMrush به شما کمک میکند تا به صورت هفتگی، ماهانه و… گزارشهایی درباره وضعیت سایت خود دریافت نمایید. همچنین طرحهای مختلف این ابزار به شما کمک میکند تا تحلیل سایت خود را به دست بیاورید. با SEMrush، می توانید فعالیت های خود را در سوشال مدیا و شبکه های اجتماعی رصد میکنید و خودتان را با رقبایتان مقایسه میکنید. یکی از مهمترین امکانات این ابزار، بررسی کلمات کلیدی بر اساس نوع دستگاهی می باشد که کاربران استفاده میکنند. اغلب ابزارهای تحلیل سئو همچون SEMrush ، پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت سئو در اختیار شما می گذارند و در گزارشهای مرتب ماهیانه یا هفتگی، میزان پیشرفتتان را به شما نشان می دهد.
-
ابزار Similarweb

تحلیل عملکرد رقبا یکی از مهمترین حوزههای سئو، می باشد. بیشتر ابزارهای سئو، تحلیلها و گزارشات کاملی از سایت، کارکرد محتوا، میزان بازدید، سرعت سایت و… ارائه میدهند. اما امکان خاصی برای تحلیل رقبا ندارند. ابزار SimilarWeb به شما این امکان را می دهد که ترافیک سایتهای رقیب، کلیدواژههای اصلی، رتبه سایت و دیگر اطلاعات را تحلیل نمایید. یک ویژگی منحصر به فرد این ابزار امکان مشاهده سایت های مشابه است. تحلیل رقبا به شما کمک می کند که با چه کلیدواژههایی و با چه کمپینهایی به رقبایتان غلبه کنید. استفاده از Similarweb اینگونه است که بعد از مشخص کردن رقیب، ترافیک سایت شما و سایت رقیب مورد قیاس قرار می گیرد و سایر اطلاعات نیز به صورت مقایسهای تحت یک گزارش به شما داده می شود. خدمات Similarweb بسیار شبیه به سایت الکسا می باشد.
-
ابزار Keyword planner

با توج به چیزی که از نام این ابزار برمی آید، باعث می شود که در انتخاب کلمات کلیدی مناسب و پرجستجو راحت باشید. یکی از سرویسهای گوگل، این ابزار می باشد که با ادوردز نیز لینک میگردد. البته ناگفته نماند که با آی پی ایران نمیتوانید به این ابزار دسترسی داشته باشید و شما باید یا فیلترشکن بکار ببرید و یا آی پی خود را تغییر بدهید. برای راه اندازی این ابزار باید اکانت Gmail داشته باشید. پس از وارد شدن به Keyword planner، میتوانید کلمات کلیدی مناسب سایت خود را وارد نمایید تا پیشنهادات بهتری از keyword planner بگیرید. یکی دیگر از خدمات این ابزار ارائه ترکیبات کلمات کلیدی می باشد.
-
ابزار LSI Graph

کلمه LSI مختصر شده Latent Semantic Indexing می باشد که در واقع ارزش صفحات سایت را بر اساس کلمات کلیدی و میزان کلمات کلیدی مرتبط در صفحه مشخص میکند. در واقع LSI روشی است که گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر برای تحلیل محتوا و برقرار کردن ارتباط بین مفاهیم موجود در متن، استفاده میکنند. تلاش گوگل برای درک محتوایی صفحه، استفاده از ابزار LSI Graph را ضروری میکند. کلمات LSI درواقع تکمیل کننده کلمات کلیدی انتخابی شما هستند. بیشترین کاربرد ابزار LSI Graph در تعیین کلمات کلیدی انکرتکستها، عنوان مقالات و تصاویر، تگهای هدینگ و توضیحات متا می باشد.
-
XML-Sitemaps

یکی از موارد بسیار مهم در سئو داخلی، بررسی و رفع مشکلات نقشه سایت می باشد. نقشه سایت در بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجوی گوگل تاثیر مستقیمی دارد. نقشه سایت فایل XML در بردارنده فهرست آدرسهای یک سایت می باشد. سایت مپ، نقشه سایت اطلاعاتی از قبیل آخرین بهروزرسانیها، تمام URLهای سایت و… را در اختیار مدیران سایت قرار میدهد. زمانی که ربات های گوگل برای ایندکس کردن اطلاعات، وارد سایت شما میشوند گوگل با نقشه سایت سر و کار پیدا می کند. اصلاح نقشه سایت موجب میشود تا ربات های گوگل به سادگی در میان صفحات سایت شما گردش کنند. نقشه سایت مهمترین راه ارتباط با موتورهای جستجو می باشد. افزونه XML-Sitemaps به شما گزارشی از نقشه سایتتان را ارائه می دهد. نقاط ضعف و پیشنهادهایی برای اصلاح آن به شما ارائه می دهد. این افزونه به شما کمک میکند تا مشخص کنید کدام یک از دستههای شما در نقشه و در گوگل ایندکس گردد، همچنین میتوانید بخشی از محتوا را از چشم ربات های جستجوگر، پنهان نمایید. استفاده از این ابزار بدین صورت است که ابتدا URL را وارد سایت میکنید و سپس باقی مراحل را به دلخواه انجام میدهید.
تماس با کارشناسان دیجیتال مارکتینگ یلدا
دیجیتال مارکتینگ یلدا همراه همیشگی شماست تا کسب و کار خود را رونق دهید و تا رسیدن به رویاهایتان آسوده خاطر گام بردارید رسالت ما افزایش سود و ارتقای اعتبار شما است. بنابراین مشاوره تخصصی ما به صورت رایگان، همواره در اختیار شماست.
مطلب خیلی خوبی بود .
ممنون می شم مطالب بیشتری در زمینه تولید محتوای مناسب و سئو شده و نحوه تبلیغات مناسب برای جذب مخاطب ،درج کنید. من واقعا ازتون تشکر می کنم