هاست چیست؟انواع هاست

هاست و انواع آن
.هاست میزبان(Host) یا مکان ذخیره سازی یک وب سایت به سرور فیزیکی اشاره دارد که فایل ها، داده ها و محتوای وب سایت در آن ذخیره می شود. هنگامی که شخصی از یک وب سایت بازدید می کند، مرورگر او فایل های لازم را از سرور میزبان بازیابی می کند و وب سایت را مطابق با آن نمایش می دهد. خدمات میزبانی وب سایت توسط شرکت هایی ارائه می شود که این سرورها را نگهداری و مدیریت می کنند و اطمینان حاصل می کنند که وب سایت در دسترس بازدیدکنندگان باقی می ماند.
میزبان یا مکان ذخیره سازی یک وب سایت ممکن است بسته به ارائه دهنده میزبانی یا تنظیمات خاصی که توسط مالک وب سایت انتخاب می شود متفاوت باشد. این می تواند یک سرور اختصاصی تحت مالکیت و نگهداری مالک وب سایت، یک محیط میزبانی مشترک که در آن چندین وب سایت منابع سرور یکسانی را به اشتراک می گذارند، یا یک پلت فرم میزبانی ابری باشد که از سرورهای مجازی استفاده می کند.
بسته به زبان برنامه نویسی و کاربرد هاست هاست های مختلفی وجود دارد که به معرفی آن می پردازیم:

انواع هاست

  1. هاست اشتراکی : این هاست برای سایت ‌های تازه تأسیس و افرادی که دانش لازم از نگهداری سایت و .. ندارند مناسب است. هزینه این هاست کم است و طبیعتآ کیفیت مناسبی نیز ندارد، چرا که امکان دارد قسمتی از یک سرور برای چندین سایت به‌ صورت اشتراکی در نظر گرفته شود و با افزودن ترافیک ورودی یک وب‌سایت، فضای هاست سایت‌های دیگر کم شده و قطعا باعث ورود آسیب‌هایی برای این سایت‌ها می‌گردد.
  2. سرور خصوصی مجازی: این هاست نیز مثل مورد بالا اشتراکی هست، اما میزان تقسیم منابع بین وب ‌سایت‌های فعال روی این هاست به‌ صورت برابر انجام می‌شود و با افزودن ترافیک یک وب ‌سایت، بازده سایت‌های دیگر کاهش میابد. هزینه طراحی سایت از این جهت حیاتی است.
  3. هاست اختصاصی که برای سایت‌هایی با بازدید بالا مناسب است: این هاست فقط برای سایت شما اختصاص داده می‌شود و قطعا هزینه بیشتری داشته و به دانش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بالایی نیز نیاز دارد.
  4. هاست ابری: این هاست مشابه هاست سرور خصوصی است، با این تفاوت که امنیت این هاست بیشتر بوده و هزینه آن نیز کمی بیشتر است.
  5. هاست وردپرس: همانطور که از اسمش پیداست ویژه سایت‌های وردپرسی است. به دلیل اینکه وب‌سایت‌های وردپرسی از افزونه‌های مختلفی استفاده می‌کنند و منابع زیادی از سرور را درگیر می‌کنند، شرکت‌های هاستینگ این هاست را برای این نوع وب‌سایت‌ها مشخص کرده‌اند که قطعاً نسبت به هاست اشتراکی هزینه بیشتری دارد.

اصلی ترین ملاک ها در انتخاب هاست :

    • نوع پشتیبانی
    • پایداری (آپتایم) یا همان در دسترس بودن
    • بکاپ گیری
    • امنیت
    • کنترل پنل

نوع پشتیبانی

بی شک این مورد اهمیت بسزایی در انتخاب شرکت هاستینگ برای شروع سایت دارد. چون اگر پشتیبان‌های شرکت افرادی حرفه‌ای و کارآمد نباشند و یا جوابگوی سریعی نداشته باشند، با وجود یک مشکل در سایت که نیازمند پشتیبانی باشد، مبتلابه ضررهای بدی خواهید شد و همینطور سایت شما غیرفعال شود.پس حرفه‌ای بودن و 24 ساعته جوابگو بودن شرکت هاستینگ در انتخاب هاست مهم است.

پایداری و آپتایم یا به عبارتی دیگر در دسترس بودن

گاهی امکان دارد برای هاست مشکلی پیش بیاید و قطعی‌هایی داشته باشد که باعث شود سایت شما برای مدت‌زمان کوتاهی در دسترس نباشد و این موضوع اغلب اوقات به خاطر نامناسب بودن هاست انتخابی شما خواهد بود. پس بهتر است هاستی را انتخاب کنیم که شرکت نمایش دهنده آن کمترین قطعی‌ها را داشته باشد. توجه کنید هزینه طراحی سایت برای در دسترس بودن را چقدر تحت نظر قرار می‌دهید.

بکاپ گیری

مواقعی احتیاج داریم تا تغییراتی در سایتمان ایجاد کنیم و گاه این تغییرات با بروز خطا در سایت روبرو خواهد شد. به آسانی میتوان با ریستور بکاپ این مشکل را حل کنیم. برخی از شرکت‌های هاستینگ این گزینه را به‌طور خودکار دارند و بهتر است زمان انتخاب هاست به این گزینه دقت کنید.

امنیت

اینترنت فضایی برای فعالیت افراد خراب ‌کار مانند هکرها نیز هست. زمانی از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کنید که منبع باز هستند، و مخصوصآ زمانی که وب‌سایت شما بستر جابجایی پول باشد.ایمن‌سازی سایت اعتبارپیدا می‌کند. چون در صورت ضعیف بودن امنیت هاست و سایت شاید مجبور شوید برای همیشه با سایتتان خداحافظی کنید. هزینه طراحی سایت از جهت امنیت بسیار حائز اهمیت است.

امنیت وردپرس چه هزینه ای دارد؟

در زمانی ایمن‌سازی وبسایت خود باید به چند جنبه دقت کرد که در صورت داشتن بسته میزبانی مدیریت‌شده ، بسیاری از آن‌ها می‌تواند توسط نمایش دهنده میزبانی شما انجام شود. برای ویژگی‌های امنیتی که شرکت‌های هاستینگ آن‌ها را فراهم نمی‌کنند، می‌توانید افزونه ‌های خاصی از وردپرس را برای دریافت این مزیت ها نصب کنید. این شامل:

حفاظت از هرزنامه‌ها: می‌توانید افزونه‌های ضد هرزنامه مانند افزونه Akismet رایگان را برای پاک کردن نظرات هرزنامه نصب کنید.

حفاظت از بدافزار: این افزونه از وب‌سایت وردپرس شما در مقابل تداخل مخرب و خطرناک محافظت می‌کند.

Activity Log:  این بدان معناست که تمام فعالیت‌های وب‌سایت خود را ثبت کنید تا ناهنجاری‌ها قابل‌ شناسایی باشند.

گواهی SSL: این‌یک فایل اطلاعات است که اتصال کاربران را به وب‌ سایت شما رمزگذاری می‌کند تا هرگونه اطلاعات که آن‌ها ارسال می‌کنند (مانند جزئیات کارت اعتباری) خصوصی نگه‌داشته شود. نداشتن گواهی SSL  می‌تواند در بیشتر مرورگرهای وب اخطار دهد که وب‌سایت شما ایمن نیست. بنابراین فعال کردن SSL برای ایجاد اعتبار و ارائه یک تجربه کاربری خوب با اهمیت است. هزینه طراحی سایت را نیز از خاطر ببرید.

کنترل پنل هاست

نوع کنترل پنل انتخابی برای سایت هم جزو موارد مهمی است که باید به آن دقت کنید. سه نوع کنترل پنل مرسوم شامل سی پنل، دایرکت ادمین و ویندوزی وجود دارد. هرکدام از این کنترل پنل‌ها گزینه‌های مختلفی برای کار در اختیار ما قرار می دهند. 

اولین قدم برای طراحی سایت تهیه دامنه و هاست میباشد. شما میتوانید برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *